Talien van Ramshorst

Als gz-psycholoog heb ik ruim 10 jaar kinderen & hun ouders behandeld bij de Bascule, een academisch instituut voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Daarnaast heb ik in een groepspraktijk volwassenen en kinderen begeleid met mildere problematiek.

In 2013 kwam ik in aanraking met neurofeedback van Neuroptimal. De resultaten waren verbluffend. Niet eerder zag ik bij cliënten in zo kort tijdsbestek blijvend positief effect op meerdere gebieden, zowel geestelijk als lichamelijk. En dat op een zeer ontspannen manier.

Dit gunde ik iedereen: mijn praktijk was geboren! Neurofeedback past naadloos in mijn missie om mensen in hun kracht te zetten en zich goed te laten voelen. Echt goed voelen, van binnen uit. Niet jezelf met helpende gedachten overeind houden, maar die gedachten niet meer nodig hebben omdat je van binnenuit ontspannen en in balans bent. Iedereen focust zich op het belang van gezonde voeding en sporten, maar laten we vooral onze motor niet vergeten die al onze gedachten, gedragingen en gevoelens aanstuurt: de hersenen. Die kunnen ook wel wat fitness gebruiken om optimaal te (blijven) functioneren. Het is een wezenlijk onderdeel van goed voor jezelf zorgen.

Hoewel ik ben opgeleid om mensen te helpen met psychiatrische klachten, geniet ik er ook van om mensen, die om wat voor reden dan ook even minder goed functioneren, weer in balans te krijgen. Of om mensen die eigenlijk geen klachten hebben toch uit te dagen meer uit zichzelf te halen. Het is mijn doel om mensen persoonlijke en/of professionele groei te laten ervaren.

Ik geloof echt dat ik met de combinatie van deze hersentraining, mijn expertise als gz-psycholoog en mijn oplossingsgerichte aanpak mensen op een ontspannen, efficiënte en effectieve manier kan helpen.

Vol trots stel ik jullie graag voor aan:

Wendelien van Rijn

Als psycholoog werk ik graag oplossingsgericht door te focussen op wat goed gaat, wat beter kan en hoe je hier vanuit je eigen kwaliteiten invloed op kan hebben. Neurofeedback kan een mooie basis hiervoor leggen en je verder helpen op jouw eigen pad.

Sinds mijn afstuderen in 2007 (Kinder- en Jeugdpsychologie) heb ik op diverse plekken binnen de geestelijke gezondheidszorg gewerkt met zowel kinderen als volwassenen. Naast mijn werk bij de praktijk, ben ik in opleiding tot Systeemtherapeut (gezins-/relatietherapeut) en werkzaam als ouderbegeleider/gezinsbehandelaar bij de Bascule.

Gun jij het jezelf en wil je ervaren wat het jou oplevert?