Wil jij het beste uit jezelf halen? Wil je alert zijn, creatief, effectief en productief? Dat kan!

Peak Performance met neurofeedback (hersentraining) en coaching.

Als gz-psycholoog combineer ik de neurofeedbacktraining met oplossingsgerichte coaching. Samen bespreken we wat je zou willen verbeteren of bereiken. We stellen concrete doelen die we er regelmatig bij pakken om bewuster te zijn van de positieve veranderingen die optreden door de neurofeedback.

WAT IS NEUROFEEDBACK

Fitness voor het brein. Neurofeedback zorgt voor balans in onze hersenen. Wanneer de balans in de hersenen verstoord is kan dit leiden tot inefficiëntie en klachten omdat al onze gedachten, gevoelens en gedragingen worden aangestuurd vanuit onze hersenen.

Met neurofeedback van Neuroptimal wordt het zelfgenezend vermogen van het brein aangesproken. Het brein wordt optimaal afgesteld waardoor het effectiever en efficiënter gaat werken en je prestaties verbeteren op zakelijk of op sportief gebied. De spelers van AC Milan hebben succesvol met neurofeedback getraind.

HOE WERKT HET

Tijdens de training zit of lig je in een comfortabele stoel en je luistert naar muziek of kijkt een film terwijl 5 sensoren op je hoofd en oren de activiteit van je hersengolven meten.

Zodra er disbalans of instabiliteit in je hersengolfpatroon optreedt, geeft het softwaresysteem van Neuroptimal hierover feedback aan je hersenen door middel van een korte onderbreking van de muziek of het beeld. Deze onderbreking geeft je hersenen informatie over wat ze nèt daarvoor deden en houdt ze als het ware een spiegel voor. De hersenen reageren hier automatisch op en gaan op zoek naar een stabieler hersengolfpatroon.

Elk brein is uniek en weet zèlf het beste op welke manier het zichzelf kan corrigeren om zo efficiënt mogelijk te functioneren. Het brein kan aan de hand van de voorgehouden spiegel zelf bepalen óf en hoe het wil veranderen. Het kan zichzelf reorganiseren en laat oude, niet effectieve patronen los. Je hersenen maken gebruik van het zelflerende vermogen en trainen zichzelf om optimaal te kunnen functioneren.

Bij zoveel mensen heb ik opzienbarende resultaten gezien, bij iedereen op meerdere gebieden en in een relatief kort tijdsbestek (1-10 sessies) en dat alles op zeer ontspannen wijze.

Effecten

  • Concentratie verbetert. Helder hoofd, beter overzicht, hoofd- en bijzaken onderscheiden.
  • Efficiëntie neemt toe. Makkelijker structuur aanbrengen, productiviteit neemt toe.
  • Betere stresshantering. Minder snel gestrest raken en er sneller van herstellen als het wel gebeurt.
  • Meer zelfvertrouwen hebben en uitstralen. Je bent minder prikkelbaar en minder snel geïrriteerd. Beter kunnen loslaten.
  • Innerlijke rust creëren. Met aandacht in het hier en nu leven, beter “bij jezelf” blijven en je minder snel laten beïnvloeden door anderen. En als er vervelende dingen gebeuren zal je je evenwicht sneller hervinden.
  • Slaap verbetert. Makkelijker in en door slapen. Dieper slapen, meer uitgerust wakker worden.
  • Meer energie.
  • Oude patronen doorbreken, niet meer “hangen” in automatische, onbewuste gedragspatronen die eigenlijk niet (meer) helpend voor je zijn.
  • Gevoelens van angst en depressiviteit zullen verminderen.
  • Lichamelijke klachten nemen af. zoals hoofdpijn, migraine en oorsuizen.

Iets voor jou?

Ervaar wat het jou zal opleveren en vul hier je gegevens in zodat ik contact met je op kan nemen voor een vrijblijvend informatiegesprek.