Heb jij last van stress of een burn-out? Wil je meer balans en innerlijke rust? Dat kan!

Back in balance met neurofeedback (hersentraining) en coaching.

Als gz-psycholoog combineer ik de neurofeedbacktraining met oplossingsgerichte coaching. Samen gaan we een traject uitstippelen, dat helemaal afgestemd is op jouw wens en behoefte. Waar de één graag wil praten, wil de ander dat misschien juist niet. Sommigen willen concrete tips en handvatten, anderen willen liever mindfulness-oefeningen.

We bespreken samen wat je zou willen verbeteren of bereiken. We stellen concrete doelen die we er regelmatig bij pakken om bewuster te zijn van de positieve veranderingen die optreden door de neurofeedback. Vaak weten we wel wat we niet willen, maar het gaat om de focus op wat we wel willen. Daar begeleid ik je bij en als gz-psycholoog heb ik bepaalde technieken en methodieken tot mijn beschikking om je daarbij te ondersteunen, afhankelijk van jouw doel en wat bij jou past. De neurofeedback helpt hier op een bijna ongelooflijke manier bij.

Bij zoveel mensen heb ik waanzinnige resultaten gezien, bij iedereen op meerdere gebieden en in een relatief kort tijdsbestek (1-10 sessies) en dat alles op zeer ontspannen wijze.

WAT IS NEUROFEEDBACK

Al onze gedachten, gevoelens en gedragingen worden aangestuurd vanuit onze hersenen. Wanneer de balans in de hersenen verstoord is kan dit leiden tot allerlei klachten.

Neurofeedback is een training (een soort fitness voor het brein) waarin de hersenen geleerd wordt weer in balans te komen. Met neurofeedback van Neuroptimal wordt het zelfgenezend vermogen van het brein aangesproken.

Het brein wordt optimaal afgesteld waardoor het effectiever en efficiënter gaat werken en verschillende klachten verminderd of verholpen kunnen worden.

Effecten

De effecten zijn merkbaar op alle lagen; fysiek, mentaal en emotioneel.

  • Innerlijke rust creëren. Met aandacht in het hier en nu leven. Neuroptimal wordt ook wel mindfulness voor het centraal zenuwstelsel genoemd. Ontspannen zijn. beter “bij jezelf” blijven en je minder snel laten beïnvloeden door anderen. En bij tegenslag zal je je evenwicht sneller hervinden.
  • Betere stresshantering. Minder snel gestrest raken en er sneller van herstellen als het wel gebeurd.
  • Meer zelfvertrouwen. Beter in je vel zitten, je stemming wordt beter en gelijkmatiger. Je bent minder prikkelbaar en minder snel geïrriteerd. Minder piekeren en bezorgd zijn. Beter kunnen loslaten.
  • Slaap verbetert. Makkelijker in en door slapen. Dieper slapen, meer uitgerust wakker worden en dus meer energie hebben.
  • Oude patronen doorbreken. Niet meer “hangen” in automatische, onbewuste gedragspatronen die eigenlijk niet (meer) helpend voor je zijn. Trauma’s herstellen.
  • Gevoelens van angst en depressiviteit zullen verminderen.
  • Efficiëntie neemt toe. Makkelijker structuur aanbrengen, productiviteit neemt toe.
  • Concentratie verbetert. Helder hoofd, beter overzicht, hoofd- en bijzaken onderscheiden.
  • Lichamelijke klachten nemen af in frequentie (hoe vaak ze voorkomen), hevigheid en hoe snel je er van herstelt, zoals hoofdpijn, migraine en oorsuizen.

Hoe werkt het

Tijdens de training zit of lig je in een comfortabele stoel en je luistert naar muziek of kijkt een film terwijl 5 sensoren op je hoofd en oren de activiteit van je hersengolven meten.

Zodra er disbalans of instabiliteit in je hersengolfpatroon optreedt, geeft het softwaresysteem van Neuroptimal hierover feedback aan je hersenen door middel van een korte onderbreking van de muziek of het beeld. Deze onderbreking geeft je hersenen informatie over wat ze nèt daarvoor deden en houdt ze als het ware een spiegel voor. De hersenen reageren hier automatisch op en gaan op zoek naar een stabieler hersengolfpatroon.

Elk brein is uniek en weet zèlf het beste op welke manier het zichzelf kan corrigeren om zo efficiënt mogelijk te functioneren. Het brein kan aan de hand van de voorgehouden spiegel zelf bepalen óf en hoe het wil veranderen. Het kan zichzelf reorganiseren en laat oude, niet effectieve patronen los. Je hersenen maken gebruik van het zelflerende vermogen en trainen zichzelf om optimaal te kunnen functioneren.

Iets voor jou?

Ontdek wat het jou zal opleveren en vul hier je gegevens in zodat ik contact met je op kan nemen voor een vrijblijvend informatiegesprek.